" " " "
top of page
  • JW Wines

Wat is het doel van een wijnproeverij?

Zonder druiven, geen wijn! Bianco, rosato, rosso, spumante… De meer dan 400 autochtone druivensoorten met elk hun regio en specifieke kenmerken geven Italië de diversiteit die voor een sensatie voor jouw zintuigen zorgen. Je maakt ook heerlijke gerechten met deze godendrank: denk maar aan Scaloppino al vino bianco of Saltimbocca alla Romana. Loopt het water je al in de mond? J&W Wines uit Grobbendonk houdt het puur tijdens een wijnproeverij, zo kun je de echte finesse van de wijn onderscheiden. Want dat is het doel van een proeverij: de karakters, kleuren, geuren en smaken zien, ruiken en proeven. Kortom: zet al je zintuigen aan het werk en proef Italië in jouw glas!


Proef wijn als een pro

Ben je benieuwd naar onze wijnen? Wij zorgen tijdens onze wijnproeverijen alvast voor de perfecte degustatieruimte. Onze zaal is aangenaam, geurvrij en heeft een goede lichtinval. De wijnen serveren we ook op de ideale proeftemperatuur. Proeven doen we steeds van licht naar zwaar, van wit naar rood en van droog naar zoet. Eerst kijken we naar het uiterlijk: is de kleur licht, troebel, donker? Zie je citroengeel, zalmrose of robijnrood? Dan stoppen we de neus in het glas. Wals daarna het glas, kijk hoe de wijn danst. Bekijk het glas en ruik de wijn nog eens: herken je citrustinten, noten of iets anders? Nu komt de apotheose: proef de tannines, zuren of zoeten. Heerlijk!


Verdoken pareltjes in Italië

J&W Wines uit Grobbendonk biedt een uitgebreid gamma aan betaalbare Italiaanse kwaliteitswijnen. J&W Wines gaat jaarlijks in september op zoek naar verdoken pareltjes in Italië. Dit jaar keren we Brescia, Toscane, Alto Adige, Lazio en Le Marche ondersteboven. In de vele wijnhuizen kiezen we de flessen uit die tijdens de komende herfstproeverij in oktober niet mogen ontbreken. Ondertussen zijn onze Italiaanse partners uitgegroeid tot ware vrienden die met hun wijnen onze vriendschap meermaals begeleiden. Tijdens onze herfstproeverij kan je onze tafels vol vriendschap ontdekken. Of we brengen met onze mobiele wijnbar de smaak van het betoverende Italië tot bij u thuis.


Ben je benieuwd naar onze Italiaanse wijnen? Schrijf je in voor onze wijnproeverij.
16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page